Çağdaş Felsefe Söyleşileri: Din Felsefesi, Epistemoloji, Metafizik, Uygulamalı Etik

//
226 Okunma
1 min read

Çağdaş felsefenin farklı alanlarına dair gerçekleştireceğimiz etkinliklerimiz başladı. İlgili tarihler yaklaştığında burada belirteceğimiz bilet satın alma bağlantıları üzerinden veya doğrudan etkinlik günü gişeden bilet temin edebilirsiniz.

Adres: Ankara Yeni Sahne Kızılay, Menekşe-1 Sk. 8/A, 06420 Çankaya/Ankara


1. Oturum: Tanrı Nerede? (Din Felsefesi)

8 Mart Çarşamba 19:00

Gerçekleşti

Tanrı öldü mü? Felsefenin Tanrısı ile dinin Tanrısı arasında fark var mı? Tanrı’nın varlığı lehine ve aleyhine argümanlar nelerdir? Çağdaş felsefe Tanrıya nasıl yaklaşır? Tüm bu sorular ayrıntılı bir inceleme gerektirir. Daha da önemlisi bir Müslüman, bir Hristiyan ve bir Ateist felsefeci bu soruları nasıl ele alırdı?

Yürütücü: Berk Celayir & Taner Beyter & İbrahim Yeşua Özçelik


2. Oturum: Bilmeyi Bilmek – Neyi, Ne kadar, Nasıl Biliriz? (Bilgi Felsefesi)

16 Nisan 19:00

Bilet Temin Etmek İçin Tıklayın

Bir şeyi bilmek karakter özelliklerimizle mi ilgilidir? (Erdem epistemolojisi) Cinsiyet ilişkileri bilme süreçlerinde fark yaratır mı? (Feminist epistemoloji) Tanrı’yı kanıtsız bilmek mümkün mü? (Reformcu epistemoloji) Bilme süreci toplumsal ilişkiler ve diğer bilenlerden bağımsız bir süreç mi? (Sosyal epistemoloji) Komplo teorisyenleri neler biliyor? (Bilgi etiği)

Yürütücü: Berk Celayir & Taner Beyter


3. Oturum: Zaman Felsefesi – Her Şey Dursaydı Zaman da Durur muydu? (Metafizik)

21 Mayıs 19:00

Değişim olmaksızın zaman mümkün mü? Zaman bir yanılsama mı? Zaman makinesine girseydik büyük dedenizi öldürebilir miydiniz? McTaggart’ın mirası niçin hala yaşıyor? Zaman A ve B teorisi’nin lehinde ve aleyhinde argümanlar nelerdir?

Yürütücü: Berk Celayir & Taner Beyter


4. Oturum: Acının Felsefesi – İnsan, Bebek, Hayvan (Uygulamalı Etik)

11 Haziran 19:00

Acı çeken insanların kendi yaşamlarına son verme hakkı var mı? Ölme hakkı olarak ötanazi, felsefi olarak nasıl savunulabilir? Peki ya bebekler? Acı çekeceklerini bile bile bu dünyaya bebek getirmek ahlaken doğru mu? Bu tartışmaları yalnızca insanlar ile sınırlı tutmak zorunda değiliz, çünkü çevremizde hissedebilen ve acı çekebilen canlılar da var. Hissedebilen canlıların çektikleri gereksiz acıların ahlaki statüsüne dair ne söyleyebiliriz? Vegan mı olmalıyız?

Yürütücü: Berk Celayir & Taner Beyter

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

Önceki Gönderi

Ludwig Wittgenstein’ın Zamana Meydan Okuyan Dehası – Julian Baggini

Sonraki Gönderi

Felsefe Ve Video Oyunları Haritasının Cazibesi – Emily Thomas

En Güncel Haberler Analitik Felsefe:Tümü